Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K tomu "cukru", o kterém píše pan Kindl, patřil také bič v podobě káznic, koncentráků a popravišť. Navíc toho cukru nebylo tolik, jak by se z páně Kindlova příspěvku zdálo. Pověstné rekreace v Luhačovicích a jiné dobrůtky byly jen pro pár vyvolených a budoval se na tom obraz Heydricha - "přítele českého dělníka".

A že Škodovka vyráběla pro Němce? Ano, stejně jako například francouzský Schneider-Creusot, významný výrobce tanků a obrněných vozidel, fungující i za okupace pod vedením členů zakladatelské rodiny. Ani Francouzi zřejmě příliš nesabotovali, když Britové už v roce 1942 považovali za nutné tuto továrnu bombardovat.

A o Lichtenštejnech konstatuje například BBC toto:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4443809.stm

0 0
možnosti

... a Vy se divíte, že oportunista mění názory dle právě vanoucího směru větru? Že je tedy zákonitě pohůnkem kohokoli, kdo je právě "v kurzu"?

2 0
možnosti
Foto

J91i34ř49í 97K96i58n47d68l

12. 11. 2023 17:52

Naše země za druhé světové války, byla významná zbrojnice Německa. Pomáhali jsem vyrábět a vyvíjet zbraně, které zabíjeli spojence, jak na zemi, tak na moři a to bez náznaku sabotáže. Za dobrou práci pro říši byl zvýšen příděl potravinářský lístků a poukazů na rekreace pro dělníky a to i nařídil sám Heydrich. Pro naši loajalitu k říši se u nás pořádali jazzové dny až do roku 1944 a promítali se filmy z USA, což tohle bylo ve všech okupovaných zemí zakázáno. Pro naše dělníky se budovaly jídelny, dbalo se o přísun potravin, dělníci chodili na pravidelné lékařské prohlídky. Pořádali se pro ně estrády, kam jezdil umělci z Prahy je pobavit. Třeba v Plzni dělníky až do konce války vítala hudba a to až do konce války. Měli tam orchestr dechový, jazzový a symfonický. Za dobrou práci jezdili dělníci na rekreaci do Luhačovic a jiných lázeňských a rekreačních zařízení. Akorát museli zkousnout, že se tam zdravilo pozdravem Heil Hitler. Rádi se podrobili. Po jedné koleji jeli transporty se Židy do plynu a po druhé vlak s našimi dlěníky na rekreaci.

2 1
možnosti

Je zvláštní, že ani současní demokratičtí historikové se o tom nikde nezmiňují.

0 0
možnosti
Foto

Když si autore sám sobě vyřknete slovo "Lichtenštejnové", tak přijdete na to, co vám v nadpisu schází.

0 0
možnosti

Děkuji i takové věci se stávají.

0 0
možnosti
Foto

Je správné, aby jim byl jejich ukradený majetek vrácen. Patří to mezi základní mravní principy, na kterých funguje lidská společnost od nepaměti.

2 2
možnosti

Majetek jim nebyl ukrade, ale zabaven za spolupráci, financování a schvalování nacistického postupu v Evropě, za čož měli různé výhody od fašistického Německa. Zřejmě jste o soudních jednáních ani o Benešových dekretech nikdy nic nečetl. Doporučuji vám, abyste si to prostudoval.

3 1
možnosti

J60i32r12i 31B37o60r

11. 11. 2023 16:16

Šetřete trochu s těmi výrazy "fašisté, klérikove atd." Potom to vypadá jako když píšete do Rudého práva.

7 1
možnosti

Když je něco pravda tak je to pravda. Za tu se každý zlobí. Na rozdíl od Vás si myslím, že tam ty výrazy patří.

1 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 12,75
  • Průměrná čtenost 538x
Píši a fotím, tedy jsem!