Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže z rybářů, blondýn, houbařů, ateistů, astrologů si lze dělat srandu, jen z náboženství ne? "Proboha" proč?

0 0
možnosti

Další, kdo říká, že znásilněná ženská si za to může sama, protože nebyla dostatečně oblečená (v burce). A okradený pracháč si za to samozřejmě taky může sám - žádné zloděj by si ho nevšiml, kdyby vystoupil z favorita oblečené do hader z frcu.

0 0
možnosti

Každý má svou hranici, kam se dá s humorem na téma náboženství zajít. Dám za sebe příklad: kreslený vtip, kde Mohamed s Koránem v ruce se potká s Ježíšem s Biblí v ruce a nad nimi Bůh s textem v bublině: "Proč jsem to udělal dvakrát skoro stejné a navíc podruhé tak špatně?!" Každý jistě chápe, že je z křesťanské pozice a takový já ještě beru. Ale to, co vyrobili Francouzi, kde čtyřprocentně obcuje Mohamed, Ježíš a Bůh, je u mne za hranou; i při jasné podpoře svobody slova. Ta nemůže být bezbřehá a nejlépe je, když funguje etická autocenzura.

1 1
možnosti

Jasně, lidi kteří tvrdí, že slabomyslné báchorky uvedené v písmu svatém si zasluhují úctu, nám budou určovat, že máme dodržovat autocenzuru, aby nás třeba neodpráskli. :-P

0 0
možnosti

...nemyslím si to co vy....humor a to i do vlastních ikon někdo snáší hůře...někdo lépe....my máme humor blízký anglickému...a moc nikoho nešetříme...překvapivě dobře to snášeli např. habsburkové...od nich snad pochází i označení čechů za "smějící se bestie"...které později použil i nebožtík heydrich...proč bychom měli tedy dát pokoj nějakým ručníkářům...a to jen proto...že jsou to ručníkáři...???

3 0
možnosti
Foto

A jeden nekorektní vtip:

Víte, kdy je Arab považován za dospělého? Když si přendá plenu ze zadku na hlavu. :-)

1 0
možnosti

Když pochopíte, že náboženství je pomůcka pro přežití, pak humor kolem náboženských symbolů můžete vnímat pouze jako vkusný nebo nevkusný

0 0
možnosti

Zajímal by mě jediný důvod, proč by měly mít zrovna náboženské symboly nějakou výjimku. Politikům se můžu smát, ale prorokům ne? Proč?

Nějakého zapšklého britského monarchisty by se mohlo dotknout, když si budu dělat legraci z jeho královny. Zapšklého amerického republikána by se mohlo dotknout, když si budu dělat legraci z americké války za nezávislost. Nějakého zapšklého čínského tradicionalisty by se mohlo dotknout, když nakreslím karikaturu Konfucia. Všichni tihle mají jednu společnou vlastnost - zapšklost. Tu sdílejí i se všemi muslimy, kteří vnímají karikatury svého proroka - loupežníka, jako nějakou smrtelnou urážku hodnou násilné odplaty.

A má se zákaz zesměšňování vztahovat na všechna náboženství (včetně obskurních sekt typu Vesmírní lidé)? Nebo jen na ta, která mají dost hlučných a agresivních "obránců".

3 0
možnosti

Vy jste Koran necetl, ze? Za Koran se nasili neschovava, Koran k nemu vylozene vybizi. A vic nez z poloviny se zabyva pouze tim, jak nakladat s nevericimi.

4 0
možnosti
Foto

Mně se také celá řada různých vtipů či karikatur zdá být nevkusná. Nemůžeme ale přistoupit na to, že "urážka proroka se trestá smrtí" a že si můžeme dělat legraci ze všeho, jenom ne z muslimů a islámu. To bychom přistoupili na to, že islamisté nám budou stále více diktovat, co smíme a co ne. Dnes nám budou zakazovat karikatury, zítra křesťanské kříže, styl oblékání, jíst vepřové maso atd. Rv

5 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 12,75
  • Průměrná čtenost 538x
Píši a fotím, tedy jsem!