Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Školy a média natírají křesťany pořád dokola na černo. Pan Kynčil to po nich opakuje. Žehnal kard.Duka zbraním? Ne, ale pracovníkům naší armády přál Boží moudrost a ochranu při jejich práci. "Svatým" válkám vděčíme za dnešní alespoň omezenou svobodu, nejsme povinni klečet několikrát denně ani platit výkupné za nemuslimskou víru. Hlavní tři bitvy za naši Evropu byly roku 732 u Poitiers; Lepanto 1571 a Vídeň 1683. Také křižácké války o Jeruzalém pomohly zastavit rozšiřující se území muslimů v Evropě.

Pane blogere, vadí Vám katolíci, ale opakujete chybné či vylhané údaje. Není pravda: "První republika zestátnila církvi všechen majetek." Ježíš je skvělá obchodní značka, díky níž jsou na východě nositelé jeho jména vražděni, na západě pokryti černým nánosem nenávistných pomluv. Tajný vatikánský archiv je odtajněn do pontifikátu Pia XI., co nevidět Pia XII., který už byl i v Izraeli očištěn od komunistických pomluv. Bůh Vám odpusť Vaši zlobu, buďte zdráv.

1 1
možnosti
PK

Žehnat zbraním nebo armádě je jedno a to samé. Katolíci mi nevadí, vadí mi jejich představitelé, chrámy roucha atd. Kněží nejsou tím, čím by měli být. Snad jenom ti vesničtí faráři, které jsem měl možnost osobně poznat a kteří to s vírou opravdu mysleli vážně. 

O tom odtajnění mám bohužel svoje pochybnosti. Odtajní se pouze to, co není až tak závadné, ale to není případ jenom církve.

Ježíš je bohužel obchodní značka. Schovává se za něj a využívá jej kdejaký .........! 

Osobně se domnívám, že tak polovina z těch kleriků stejně nějak zvláště nevěří. 

Na církvi mi vadí zejména to, že uznává pouze dogmata a není schopna připustit jiný možný výklad, ani materiální podstatu vzniku světa. 

Již jenom to základní dogma, že Bůh stvořil tuto zem je na dnešní poměry poněkud zastaralé.

0 1
možnosti
Foto

J29a55k82u53b 13R24o33t43h

18. 2. 2015 13:57

Človíčku, vy lžete, až se vám od klávesnice práší. ;-€

4 3
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 12,75
  • Průměrná čtenost 538x
Píši a fotím, tedy jsem!