Pavel Kynčil

Nalezené zátiší

18. 04. 2017 10:15:55
Občas se nalezne náhodné seskupení věcí, které Vám nedá, abyste jej vyfotografovali, byť na první pohled se může zdát právě ono seskupení věcí naprosto nezajímavé.

Tak například: Čouhající trubka ze zdi a z ní vytékající voda. Na první pohled opravdu nic moc scéna, ale stačí se dívat jenom trošku déle a zátiší je na světě. Sice jej trošku kazí ta část židle vpravo dole, ale pokud by si si fotograf dal trochu pozor, jistě by židli stačil odsunout. No možná by stačilo židli přemazat klonovacím razítkem, nebo záplatou, ale mně se líbí i tak. Toto jsem pořídil na dvorku v prodejně Fotoškoda, když jsem rozjímal nad tím. co si mám pořídit za fotografický "kousek".

Chodíte po kuchyni a nesčetněkrát projdete kolem police s různými hrnky a nevšimnete si vůbec ničeho, prostě jenom tak vnímáte, když najednou se vám rozsvítí v hlavě a popadnete fotoaparát, abyste to co Vám snad i léta ubíhalo, zvěčnili, protože při nějakém dopadu světla se Vám otevřel obraz, který jste doposud jen míjeli.

Občas když je pěkné počasí a máte balkon, tak na něj pověsíte prádlo, no konečně proč ne, když po uschnutí tak pěkně voní. Na balkoně se většinou neděje nic zajímavého. Tedy pokud se vám na prádle neusídlí holub, který právě v momentě, kdy se podíváte vám vaše čisťounké prádlo úplně normálně po............

No a najednou se na šňůře objeví krásný list. Samozřejmě to jednomu nedá, aby to vyfotil.

Kolikrát odložím oděv na pohovku a nic mi to neříká, protože říká většinou manželka, proč stále někde něco pohazuji a neuklidím to do skříně. Stane se, že najednou nic neříká manželka, ale právě onen ku oděvu, který jsem ledabyle odložil na pohovku a zaujme Vás spona od pásku, která Vám vytvoří nalezené zátiší.

Tak bychom mohli jistě pokračovat všichni a jistě by se našla spousta dalších věcí, které se náhodně seskupí a vytvoří shluk, který Vás zaujme. Bohužel, ne vždy máme s sebou fotoaparát, abychom to dokázali zachytit.

A proto, noste fotoaparát stále u sebe.

Autor: Pavel Kynčil | karma: 17.06 | přečteno: 276 ×
Poslední články autora