Pavel Kynčil

Páprikós

6. 02. 2017 21:41:21
Papriku stejně jako tu předešlou kovovou jsem koupil v potravinovém frcu. No proč ne zvykám si pomalu na důchod a na omezený přísun prostředků ke koupi stravy to kvalitní.

Paprika i přes to, že se na první pohled nedá dost dobře pozřít, je využitelná jiným způsobem. Stejně jako jiné potraviny, které již přímo neodléhají zkáze se dají skvěle využít například na lečo zeleninové. Výhodou je, že ji není třeba příliš dlouho vařit, protože je za prvé měkká a za druhé se voda již vypařila - proto je zjevně scvrklá.

To tedy kromě úspory za nákup papriky, jak jistě ctěné společnosti známo jest stojí kolem 90 Kč kilo, tuto již v podstatě připravenou k úpravě vařením lehce pořídíte za cca 1,50 Kč. Pokud se podíváte do kontejneru za obchodem nebo na sídlišti, jistě se Vám obdobnou podaří obstarat v podstatě zdarma.

Kromě tedy úspory za nákup vlastního zboží ušetříte i energie z již důvodu shora uvedeného. Potom si jako přílohu můžete dopřát např. Parmskou šunku, neboť jak jistě sami uznáte zelenina bez masa prostě není to pravé. Aby se chuť poněkud vylepšila můžeme použít polévku ze včerejška, případně zahustit vodou z vařených těstovin nebo brambor, kterou si uschováme v lednici pro další použití.

Dobrou chuť!

Autor: Pavel Kynčil | karma: 14.60 | přečteno: 539 ×
Poslední články autora